Σελίδες

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η Ιωάννα Καρατζαφέρη μας έρχεται με το τελευταίο της βιβλίο, τη συλλογή διηγημάτων «Λευκά στην κορυφή». Να σημαίνει, άραγε, την ωριμότητα; Άλλωστε, εκδίδει κείμενα της πάνω από 50 χρόνια. Εξέδωσε τα «Επιπλωμένα δωμάτια» -το πρώτο της βιβλίο-  στα 1962. Ο Δημήτρης Φωτόπουλος ήταν τότε μόλις  7 χρονών. Και πέρυσι εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο. Τη συλλογή διηγημάτων «Το πέταγμα του φλαμίνγκο». 
Η γραφή και στα δύο βιβλία είναι βιωματική, η αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο, ώρες-ώρες είναι εξομολογητική. Μπορεί να μας συνεπαίρνουν οι μικρές (στον Φωτόπουλο) ή οι μεγαλύτερες (στην Καρατζαφέρη) ιστορίες των ανθρώπων, ωστόσο παντού πρωταγωνιστούν οι τόποι. Είναι μια λογοτεχνία των τόπων. Και οι δύο συγγραφείς έχουν ταξιδέψει πολύ, ιδίως η Καρατζαφέρη έχει μοιράσει τη ζωή της στα δύο –Αθήνα και Νέα Υόρκη. Αυτή η ανάγκη για το ταξίδι, για την αλλαγή περνάει μέσα στα κείμενα τους. Μέσα από τα μάτια τους βλέπουμε και εμείς τους τόπους και αισθανόμαστε τις εποχές και τα σημεία τους. 
Για το έργο τους θα μιλήσουμε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα στο Βιβλιοπωλείο Αναλόγιο. Τους συγγραφείς θα μας παρουσιάσουν η φιλόλογος Βαρβάρα Ρούσσου και η συγγραφέας Νίκη Τρουλλινού.    
 
                                                                  
                                                                                                                             
    Ρούσου Χούρδου 8
                             

    71201 Ηράκλειο Κρήτης
    Τηλ.: 2810 282303

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου